ЦПН у Варшави

ЦПН у Варшави

Центар за промоцију науке је 14. и 15. октобра учествовао на догађају за умрежавање и представљање пројеката у оквиру програма Хоризонт 2020.

У Варшави је средином октобра организован дводневни догађај са фокусом на повезивање и едуковање свих заинтересованих за потпрограм Хоризонт 2020 – Наука са друштвом и за друштво (Science with and for Society – SWAFS). Домаћин овог догађаја био је Коперникус центар, највећи научни центар у Пољској. 

 Током првог дана овог међународног догађаја, под називом Дан знања, представљени су актуелни позиви SWAFS програма, као и промене које ће уследити у новом програму Хоризонт Европа. Присутнима су се обратили високи представници Европске комисије.  

 Други и кључни дан овог догађаја од посебног је значаја за чланове истраживачке заједнице и за организације попут Центра за промоцију науке које се баве научном комуникацијом а траже умрежавање и могућност финансирања у оквиру програма Хоризонт 2020. Присутни су имали прилику да учествују у унапред договореним састанцима са другим учесницима како би идентификовали могуће сараднике, олакшали стварање конзорцијума и ушли у припрему пројеката из SWAFS позива. Координатори који активно траже партнере за пројекте представили су своје пројекте током посебне сесије. 

Остале активности