Радионица пројекта TeRRIFICA у Паризу

Радионица пројекта TeRRIFICA у Паризу

У Паризу је 14. и 15. октобра одржана трећа рефлективна радионица пројекта TeRRIFICA, на којој су учествовали представници шест пилот региона пројекта из читаве Европе, укључујући и Србију

Трећа рефлективна радионица пројекта TeRRIFICA је одржана у Паризу, 14. и 15. октобра, представници шест пилот региона пројекта из читаве Европе. Из пилот региона – Београд на радионици су учествовали представници Центра за промоцију науке, као и заинтересоване стране из пет институција ангажованих на пољу адаптације и митигације на климатске промене у Београду.

Циљ треће рефлективне радионице је био да креира дијалог између представника научне заједнице, индустрије, доносиоца одлука и организација цивилног друштва, који су укључени у пројекат TeRRIFICA у шест пилот региона у Белорусији, Француској, Немачкој, Пољској, Србији и Шпанији. Учесници су дискутовали како укључити грађане у процес одлучивања и прилагодити процес грађанских конвенција како би се радило на развоју иновативних идеја за митигацију и адаптацију на климатске промене.

Први део радионице је одржан у просторијама Савета за економију, друштво и заштиту животне средине, док је други део радионице изведен у Фондацији Шарл Леополд Мејер, у организацији француског партнера на пројекту, Science Citoyennes.

Пројекат TeRRIFICA финансира Европска унија из оквира Хоризонт 2020. Координатор пројекта је WИЛА Бонн из Немачке, а поред ЦПН-а, партнери на пројекту су Универзитет Рајн-Вал и Универзитет у Фехти из Немачке, као и удружење Образовање за одрживи развој из Белорусије, Универзитет „Адам Микјевич“ из Пољске, организација Сциенце Цитоyеннес из Франсуске и Асоцијација каталонских државних универзитета из Шпаније.

 

Остале активности