ЦПН на TEDx конференцији

ЦПН на TEDx конференцији

На четвртом по реду TEDx-у у Новом Саду учествовали су и Центар за промоцију науке и победница националног Art&Science конкурса[:]

tedx

У суботу, 29. октобра, у Студију М у Новом Саду одржана је четврта по реду TEDx конференција под називом „Одговор на питања“ . Поред још 14 говорника који су током целодневног програма представљали своје идеје из света технологије, забаве и дизајна учествовали су и Добривоје Лале Ерић, руководилац Сектора за међународну сарадњу Центра за промоцију науке и Александра Јованић, једна од победница прошлогодишњег националног конкурса мреже Art&Science.

lale

У оквиру свог предавања, Добривоје Лале Ерић је представио пројекат Европска дигитална мрежа науке и уметности (European Digital Art and Science Network) чији је циљ повезивање науке и уметности, а на којем је један од партнера Центар за промоцију науке. У оквиру пројекта је у априлу 2016. организована одлично посећена изложба Art&Science у Културном центру Београд.

aleksandra

Александра Јованић је за посетиоце припремила излагање о „Имагинарним мапама“, свом пројекту којим је постала једна од двоје победника националног Art&Science конкурса 2015. године. Београдска публика је имала прилику да искуси „Имагинарне мапе“, инспирисане старим цртежима звезданог неба, у априлу на изложби Art&Science.

TEDx догађаји се независно организују широм планете, са циљем ширења идеја из света технологије (technology), забаве (entertainment) и дизајна (design). У препуном Студију М, Новосађани су 29. октобра имали прилике да, поред повезивања науке и уметности, чују предавања домаћих стручњака на узбудљиве теме из света археологије, медицине, права, образовања, уметности и других области.

Остале активности