Одравњивање на ЦПН штанду

Одравњивање на ЦПН штанду

У суботу, 29. октобра, на Сајму књига је представљено ново ЦПН издање, први докторат у стрипу, дело „Одравњивање“ Ника Сузениса

_MMM5701

На свом штанду на Међународном сајму књига у Београду Центар за промоцију науке је у суботу, 29. октобра, представио своје ново издање „Одравњивање“ Ника Сузениса. О првом докотрату објављеном у форми стрипа говорили су Иван Умељић, руководилац Групе за издаваштво у ЦПН-у, Марија Новаковић, преводитељка стрипа на српски језик, и др Невена Буђевац, рецезент издања.

На промоцији је било речи о свим изазовима објављивања оваквог издања и тешкоћама са којима су се због његове сложености суочавали превод и рецензија, али и о значају самог доктората.

_MMM5719

Иван Умељић је напоменуо да није само форма стрипа која чини овај докторат важним и занимљивим, већ и његов садржај који ненаметљиво помера многе границе код читаоца.

Преводитељка Марија Новаковић је објаснила шта заправо значи „Одравњивање“ и публици је приближила процес превођења оваквог издања додајући да је сваким новим читањем у овој књизи откривала нешто ново.

Др Невена Буђевац, доцент на Учитељском факултету, говорила је шта између осталог овај стрип говори о образовању и образовном систему као таквом. Објаснила је зашто одређене границе морају да постоје, али и како овај стрип омогућује да погледамо изван њих.

_MMM5697

Истражите више о Одравњивању

Остале активности