ЦПН у Апатину

ЦПН у Апатину

У петак, 28. септембра у Техничкој школи са домом ученика у Апатину представљени су европски пројекти који промовишу нове концепте у СТЕМ образовању.[:]

DSC_0566

У оквиру иницијативе Научно образовање за одговорно друштво, Центар за промоцију науке је у петак, 28. септембра 2018. одржао радионицу у Техничкој школи са домом ученика у Апатину. На радионици је присуствовао велики број наставника из основних и средњих школа из Апатина и околине, којима су  представљена 3 европска пројекта, Scientix, CREATIONS и STEM School Label, на којима је Центар партнер. Ови пројекти се баве иновативним приступом образовању у СТЕМ (енгл: Science, Technology, Engineering, Math – наука, технологија, инжењерство и математика) дисциплинама.

DSC_0595

У сарадњи са наставницом математике и Scientix амбасадором, Наталијом Будински, учесницима је представљен пројекат Scientix, који је заправо највећа мрежа наставника природних наука из Европе, који пружа могћност за сарадњу и размену искустава са колегама. Ова мрежа додатно нуди велики број различитих бесплатних наставних ресурса доступних онлајн за коришћење заинтересованим појединцима. ЦПН ће бити национална контакт тачка за Scientix пројекат за период 2017–2019.

Тема радионице је био и CREATIONS пројекат, који подстиче интердисциплинару сарадњу наставника различитих предмета на пољу креирања иновативних СТЕМ приступа настави.

Такође, на овој радионици представљен је и STEM School Label пројекат који заговара акредитовање школа на европском нивоу које су примениле иновативне курикулуме у настави из природно-математичких области.

Остале активности