ЦПН у Бечеју

ЦПН у Бечеју

У среду, 30. марта, у родној кући Браће Тан у Бечеју представљени су европски пројекти који промовишу нове концепте у образовању[:]Becej
У оквиру догађаја Научно образовање за одговорно друштво, који је Центар за промоцију науке организовао у сарадњи са Science d.o.o. Из Сенте, 30. маја је одржана радионица у родној кући Браће Тан у Бечеју. Представљена су четири међународна пројекта у области СТЕМ (енгл: Science, Technology, Engineering, Math – наука, технологија, инжењерство и математика) дисциплина на којима је Центар партнер.

Наставницима су представљени пројекти Scientix, Hypatia, CREATIONS и STEM School Label.

Scientix пројекат представља највећу онлајн мрежу наставника СТЕМ дисциплина, за коју је ЦПН национална контакт тачка за период 2017–2019. Додатно, Scientix пројекат нуди велику онлајн базу наставних материјала, који су бесплатни и доступни свима на коришћење. Поред представника ЦПН-а на радионици је учествовао Scientix амбасадор, Данило Боровница, који је из прве руке пренео учесницима радионице своја искуства са овим европским пројектом.

Након тога, присутнима је представљен и STEM School Label пројекат који има за циљ акредитовање школа које на европском нивоу приступају настави СТЕМ предмета на иновативан начин, CREATIONS пројекат, који подстиче интердисциплинарност и уноси елементе уметничког стварања у наставу из природно-математичких предмета, као и Hypatia пројекат који има за циљ да се уклоне родни и било какви други стереотипи када су наука и одабир научне каријере у питању.

Остале активности