ЦПН у Чачку

ЦПН у Чачку

У оквиру гостовања Научног камиона у Чачку, у понедељак 8. октобра, представљени су европски пројекти у вези са новим концептима у образовању којима је Центар партнер[:]

DSC_0695

У понедељак, 8. октобра, у оквиру гостовања Научног камиона у Чачку, наставницима из локалних основних и средњих школа представљени су европски пројекти из области образовања у којима је Центар партнер – Scientix, STEM School Label, и CREATIONS.

На радионици, Научно образовање за одговорно друштво, присутни су могли да се ближе упознају са пројектом Scientix, који представља највећу европску мрежу наставника природних наука, која повезује наставнике, њихове праксе и искуства и промовише СТЕМ дисциплине (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics) и нове педагошке приступе. Снежана Тошовић, Scientix амбасадор и наставница математике из ОШ ”Танаско Рајић” из Чачка је учесницима представила могућности за коришћење бесплатних ресурса које пружа Scientix у настави.

Поред тога, представљен је и пројекат STEM School Label који има за циљ да олакша препознавање школа на европском нивоу које на иновативан начин приступају подучавању СТЕМ предмета.

DSC_0699

Остале активности