ЦПН у Чачку

ЦПН у Чачку

Представници ЦПН-а су на Новембарским данима представили неке од научнопопуларних тема и два међународна пројекта фокусирана на образовање[:]

cacak

Регионални центар за професионални развој запослених у образовању у Чачку организовао је по трећи пут заредом Новембарске дане просветних радника Моравичког округа, а представници ЦПН били су гости Чачка у суботу, 28. новембра, када је отворен Парк знања.

Представници ЦПН-а су, поводом отварања Парка знања, представили неколико тема важних за промоцију науке. Немања Ђорђевић, директор Центра, говорио је о томе шта наука није – у јавности је присутно много псеудонаучних тема, од којих је једна од најпопуларнијих астрологија.

Дубравка Вејновић представила је међународни пројекат Hypatia, на коме је ЦПН један од партнера. Један од приоритених циљева овог пројекта је израда алата и упутстава како да се младе девојке, узраста од 13 до 18 година, мотивишу да своје каријере граде у науци.

Пројекат Creations представила је Катарина Анђелковић. Овај пројекат фокусира се на директно повезивање образовног система и великих научних институција на националном и паневропском нивоу, примарно преко ЦЕРН-а, с циљем стварања неформалне мреже наставника, едукатора и уметника који ће бити амбасадори концепта пројекта.

Новембарски дани су усмерени на развој знања и образовања међу децом и њиховим наставницима, а њихов циљ је приближавање науке деци на што интересантнији начин.

Остале активности