CREATIONS у Краљеву

CREATIONS у Краљеву

У гимназији у Краљеву одржана је радионица за наставнике европског пројекта CREATIONS[:]Kraljevo2

Гимназија у Краљеву била је у четвртак, 26. новембра, домаћин радионице коју су, у оквиру европског пројекта CREATIONS, организовали представници Центра за промоцију науке. Радионици је присуствовало преко 20 наставника природних наука и уметничких дисциплина из више краљевачких школа. Њима је кроз интерактиван рад представљен нови педагошки оквир на коме се пројекат заснива, а сви учесници радионице су позвани да се кроз виртуелне мреже и коришћење пројектних материјала повежу са наставницима широм Европе. У питању су највећа европска мрежа наставника природних наука – Scientix, и портал ODS, настао као резултат пројекта Open Discovery Space.

Kraljevo1

Посебна вредност коју пројекат носи јесте даљи развој мреже наставника, едукатора и уметника који ћe бити својеврсни амбасадори самог концепта. Једна од водећих идеја учесника на пројекту је да се акценат стави на директно повезивање образовног система и великих научних институција на националном и паневропском нивоу, примарно кроз програме централног партнера – ЦЕРН-а.

Трогодишњи пројекат CREATIONS, који се финансира из програма Хоризонт 2020 Европске комисије, координира немачки Универзитет у Бајројту, а Центар за промоцију науке води имплементацију пројектних циљева у Србији, као и израду и координацију пројектног сајта.

Остале активности