ЦПН у Хелсинкију

ЦПН у Хелсинкију

Средином марта у Хлесинкију је одржан састанак конзорцијума пројекта SySTEM, на коме је Центар један од партнера

Тим Центра за промоцију науке учествовао је на састанку конзорцијума пројекта SySTEM, који je организован 18. и 19. марта на Универзитету Alto у Хелсинкију. Центар за промоцију науке је партнер на овом пројекту, који за циљ има мапирање постојећих програма неформалног образовања у Европи, али и испитивање утицаја оваквог учења на ученике између 8 и 20 година.

На састанку је направљен план даљег рада на пројекту са задатком да се у наредном периоду прикупе подаци о институцијама које се баве неформалним образовањем у Европи. Циљ је да на мапу ставимо 2.200 оваквих организација, којима ће ово бити прилика за умрежавање и размену искустава.

На састанку је представљена интернет страница пројекта, на којој ће бити закачена и мапа са формуларом за пријављивање организација. Страница се налази на овој адреси.

Поред састанка конзорцијума, у Хелсинкију је одржана и дводневна co-design радионица на којој су поред партнера учествовали и представници научних комуникатора, као и доносиоца одлука из земаља одакле долазе партнери. На овој радионици произведени су примери добре праксе, који ће бити представљени као резултати пројекта у виду јавности доступних алата за размену искустава и за унапређење програма институција у виду помоћи код комуникације са ученицима, повезивања институција, као и програмских садржаја који укључују различите циљне групе и евалуације квалитета програма.

 

 

Остале активности