ЦПН у Краљеву

ЦПН у Краљеву

Ђаци из Краљева ће се током четири дана дружити са науком у њеном најзабавнијем облику[:]

deca

Научни демонстратори отпутовали су у Краљево, где Центар за промоциjу науке од 11. до 14. фебруара, за ученике Основне школе „4. краљевачки батаљон“, организује низ интерактивних активности.

Основци имају прилику да присуствуjу проjекциjама у ЦПН мобилном планетариjуму и упознаjу се са чудесним универзумом, астрономиjом, звездама, планетама и местом наше Земље у космосу.

Осим планетариjума, ЦПН ће током четири дана у Краљеву држати научнопопуларне радионице за децу из области психологиjе и физике. Радионица из психологиjе зове се „Шта имамо између ушиjу“, а из физике „Електро бубе“.

Уз помоћ интерактивних експоната из физике, као што су Вандерграф, Магнетно поље, Ротациона платформа, Теслин калем, Оптичка табла, као и уз експерименте о атмосферском притиску и површинском напону, деци ће бити презентовани и обjашњени броjни интересантни физички феномени. Школарци ће такође моћи и да завире у микроскопе и упознаjу се са сићушним светом биологиjе.

Током читавог гостовања, сада већ чувена интерактивна изложба Центра за промоцију науке „10  отворених питања науке“, изложена је и отворена за посете у простору школе.

ОШ „4. краљевачки батаљон“ има 1165 ђака распоређених у 40 одељења и три групе припремног предшколског. Сви ученици школе ће се током четири дана дружити са науком у њеном најзабавнијем облику.

Остале активности