ЦПН у Краљеву

ЦПН у Краљеву

Трибина ”Где су ванземаљци?” била је гост краљевачке Народне библиотеке ”Стефан Првовенчани”[:]

Након трибине одржане у Студентском културном центру трибину ”Где су ванземаљци” имала је прилику да чује и краљевачка публика. Центар за промоцију науке је одговорио на позив Омладинског истраживачког ценра ”Гимназијалац” из Краљева, те је у краљевачкој Народној библиотеци ”Стефан Првовенчани” одржана трибина о чувеном Фермијевом парадоксу и пројектима везаним за истраживања живота изван Земље.

Увод у астробиологију и SETI пројекте, краљевачкој публици приближио je проф. др Милан М. Ћирковић, научни саветник Астрономске опсерваторије у Београду, истраживачки сарадник Института за будућност човечанства при Филозофском факултету Оксфорсдског универзитета, члан и представник Србије у Програмском комитету Европске комисије за тематску област свемир.

Слободан Бубњевић, научни новинар у часопису Време и уредник комуникација у Центру за промоцију науке, говорио је о полазећем питању Фермијевом парадоксу, добро познатом заљубљеницима у асрономију, астрофизику и астробиологију. Модераторка трибине је била Марија Николић, такође из Центра за промоцију науке.

Тема трибине је изазвала огромно интересовање, тако да је Велику салу краљевачке Библиотеке попунило око 100 посетилаца, врло заинтересованих за тему, што су показали у блоку питања публике.

 

Остале активности