CPN u Kraljevu

CPN u Kraljevu

Tribina ”Gde su vanzemaljci?” bila je gost kraljevačke Narodne biblioteke ”Stefan Prvovenčani”[:]

Nakon tribine održane u Studentskom kulturnom centru tribinu ”Gde su vanzemaljci” imala je priliku da čuje i kraljevačka publika. Centar za promociju nauke je odgovorio na poziv Omladinskog istraživačkog cenra ”Gimnazijalac” iz Kraljeva, te je u kraljevačkoj Narodnoj biblioteci ”Stefan Prvovenčani” održana tribina o čuvenom Fermijevom paradoksu i projektima vezanim za istraživanja života izvan Zemlje.

Uvod u astrobiologiju i SETI projekte, kraljevačkoj publici približio je prof. dr Milan M. Ćirković, naučni savetnik Astronomske opservatorije u Beogradu, istraživački saradnik Instituta za budućnost čovečanstva pri Filozofskom fakultetu Oksforsdskog univerziteta, član i predstavnik Srbije u Programskom komitetu Evropske komisije za tematsku oblast svemir.

Slobodan Bubnjević, naučni novinar u časopisu Vreme i urednik komunikacija u Centru za promociju nauke, govorio je o polazećem pitanju Fermijevom paradoksu, dobro poznatom zaljubljenicima u asronomiju, astrofiziku i astrobiologiju. Moderatorka tribine je bila Marija Nikolić, takođe iz Centra za promociju nauke.

Tema tribine je izazvala ogromno interesovanje, tako da je Veliku salu kraljevačke Biblioteke popunilo oko 100 posetilaca, vrlo zainteresovanih za temu, što su pokazali u bloku pitanja publike.

 

Ostale aktivnosti