ЦПН у Матици српској

ЦПН у Матици српској

У суботу, 9. априла, у Галерији Матице српске у Новом Саду одржана је конференција посвећена преговарачким поглављима 25 и 26[:]

IMG_20160411_170028

Европски покрет у Србији, Локално веће у Новом Саду и Београдски фонд за политичку изузетност, у суботу, 9. априла, у Галерији Матице српске у Новом Саду организовали су конференцију „У сусрет отварању преговарачких поглавља 25 (наука и истраживање) и 26 (образовање и култура)“. Испред Центра за промоцију науке, на панелу који носи назив „Приступ европским фондовима“ учествовао је и Добривоје Лале Ерић, руководилац Сектора за међународну сарадњу ЦПН-а и руководилац неколико међународних пројеката.

Конференција је конципирана кроз три сесије: „У сусрет отварању преговарачких поглавља 25 и 26“, „Лидерство у индустрији, истраживању и образовању“ и „Приступ европским фондовима“, а међу уводничарима су се нашли министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић, шеф делегације ЕУ у Србији Мајкл Давенпорт, помоћник министра за међународну сарадњу и европске интеграције, и национални координатор за програм Хоризонт 2020 проф. др Виктор Недовић, директор Истраживачке станице Петница Вигор Мајић, и многи други.

IMG_20160411_170044

Добривоје Лале Ерић представио је рад ЦПН-а са посебним освртом на међународну сарадњу у оквиру различитих програма Европске уније. Центар за промоцију науке је партнер на десетак међународних пројеката, а свакако један од најзначајнијих јесте RRI Tools, финансиран из Седмог оквирног програма. RRI Tools пројекат носи ознаку flagship ЕУ пројекта, а ЦПН је у њему регионални центар за Србију, Хрватску, Црну Гору, Албанију и Босну и Херцеговину.

Остале активности