ЦПН у нишком региону

ЦПН у нишком региону

1250 ученика средњих и основних школа нишког региона посетило ЦПН мобилни планетаријум

nis

У периоду од 7. до 11. арила, ученици основних и средњих школа нишког региона могли су посетити ЦПН мобилни планетариjум. Регионални центар Ниш био jе организатор овог догађаjа.

ЦПН мобилни планетариjум jе био смештен у основноj школи „Ратко Вукићевић“. Током петодневног гостовања, астрономским проjекциjама jе присуствовало 1250 ученика из укупно 21 школе.

Међу посетиоцима jе било наjвише ученика петог разреда основне школе, како би планетариjумска проjекциjа употпунила њихово знање о Сунчевом систему и астрономиjи уопште, коjе су стекли у оквиру наставног плана из географиjе. Планетариjумски предавачи су програм прилагођавали узрасту, тако да су средњошколци и гимназиjалци више пажње посветили астрофизици и космологиjи.

planetarijum

Регионални центар је прва институција у Србији регионалног типа за професионални развој запослених у образовању. Основан је кроз пројекат „Подршка краљевине Норвешке оснивању Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању“, у коме су партнери били Влада Краљевине Норвешке, Министарство просвете и Град Ниш.

Списак школа које су посетиле ЦПН мобилни планетаријум:

 1. „Ратко Вукићевић“
 2. „Чегар“
 3. „Доситеј Обрадовић“
 4. „Вожд Карађорђе“
 5. „Бубањски хероји“
 6. „Цар Константин“
 7. „Радоје Домановић“
 8. „СМ Мика“
 9. „Душан Радовић“
 10. „Коле Рашић“
 11. „Учитељ Таса“
 12. „Угоститељско-туристичка школа“
 13. „Војислав Илић Млађи“
 14. „Краљ Петар“
 15. „Мирослав Антић“
 16. „Иво Андрић“
 17. „Милан Ракић“
 18. „Свети   Сава“
 19. „Вук Караџић“
 20. ШОСО „14.октобар“
 21. Гимназија „Бора Станковић“

Остале активности