Start up у Научном клубу

Start up у Научном клубу

На једном од првих догађаја у Научном клубу, у фантастичној атмосфери, 120 заинтересованих слушало савете угледног предузетника из Силицијумске долине, Џона Рејмија

Start Up

Како основати успешну ИТ компанију, како и када је продати, како најефектније искористити време у раним данима развоја сопственог предузећа, као и о многим другим корацима у развоју сопственог посла за младе предузетнике у Београду је објашњавао Џон Рејми, угледни предузетник из Силицијумске долине.

Рејми је говорио на четвртом по реду окупљању старт-уп предузетника у понедељак, 14. априла, у Научном клубу Центра за промцоију науке.

Скуп је организовао технолошки акцелератор StartLabs уз подршку Центра за промоцију науке. Ово окупљање је био један од првих догађаја у Научном клубу ЦПН-а, јединственом простору ове врсте код нас, који ће званично бити отворен током манифестације «Мај месец математике».

Научни клуб ЦПН

Научни клуб ЦПН

Догађају је присуствовало око 120 start up привредника, углавном млађих људи заинтересованих да започну посао у ИТ-у, који су дошли да од Рејмија чују одговоре на бројна важна питања.

Атмосфера у сали, ентузијазам и ниво дискусије учиниле су овај, заправо обичан догађај скупом за памћење.

Након кратког увода, Рејми је око два и по сата разговарао са београдским старт-ап привредницима. Одговарао на питања о томе како спровести идеју за покретање посла, како организовати почетак пословања и доћи до квалитетне радне снаге, али и како доћи до новца за инвестиције и суочити се са изазовима тржишта.

Џон Рејми

Научни клуб ЦПН

Скуп је почетак сарадње Центра за промоцију науке и технолошког акцелератора StartLabs. Догађаји на овакве, за срспко тржиште пресудне теме ће бити често организоване у Научном клубу ЦПН.

Иначе, сваког месеца, предузетници имају прилику да се у организацији StartLabs окупе на отвореном састанку и чују предавања угледних светских предузетника са којима могу да се консултују о процесима развоја сопственог бизниса.

StartLabs се крајем прошле године придружио Lean Startup Circle покрету, који се бави подршком разноврсних startup пројеката и предузетништва младих, и оформио групу у Београду, у жељи да подстакне домаће предузетнике на едукацију и размену искустава.

Научни клуб ЦПН

Остале активности