ЦПН у Нишу

ЦПН у Нишу

У Нишу је, 23. јануара, одржан други радни састанак Мреже центара за стручно усавршавање и ЦПН-а на којем је представљен Предлог програма будућих научних клубова

[:]IMG_8874

У просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у обрзовању, у суботу, 23. јанура, одржан је други радни састанак на коме су присуствовали директори Мреже центара за стручно усавршавање и представници Центра за промоцију науке. На састанку је представљен Предлог програма будућих научних клубова.

Немања Ђорђевић, директор ЦПН-а, истакао је да је након иницијалног састанка у Шапцу, на коме је започета званична сарадња, овај састанак природан наредни корак у сарадњи ових институција. Директор ЦПН-а је овом приликом изразио задовољство динамиком рада, позитивним односом и ентузијазмом свих у тиму.

Стратешко и програмско опредељење ЦПН-а је да наука и популаризација науке постану доступне најширем броју грађана. Зато је идеја децентрализације Центра стратешки приоритет ЦПН-а у 2016. години, а сарадња и партнерство са Мрежом кључни за остварење тог циља.

Бранимир Ацковић, координатор програмских активности ЦПН-а, представио је предлог програма будућих научних клубова и дао предлог конкретних активности које би се одвијале у њима. Састанак је настављен у динамичној атмосфери коју је обележила даља размена идеја свих учесника са циљем дефинисања оптималног и квалитетног програма.

До краја године наша земља ће бити оснажена са дванаест научних клубова у којима ће кроз неформалне видове образовања сви који воле науку имати свој кутак да уче и истражују кроз дружење и тако шире своје видике.

Остале активности