ЦПН у Новом Саду

ЦПН у Новом Саду

У уторак, 17. јануара, у згради Ректората у Новом Саду одржан је састанак између представника ЦПН-а и новосадског универзитета[:]IMG_0003

На позив проф. др Снежане Смедеревац, проректорке за науку Универзитета у Новом Саду (УНС), у уторак, 17. јануара, у згради Ректората УНС-а одржан је састанак коме су поред професорке Смедеревац присуствовали и ректор УНС-а проф. др Душан Николић, директор Центра за промоцију науке Немања Ђорђевић, шеф канцеларије за пројекте Ана Шоти и Катарина Анђелковић из ЦПН-а.

Полазећи од тога да између две институције већ постоји сарадња кроз различите међународне пројекте, попут PESHES и Re@WBC, повод састанка је било унапређивање постојеће сарадње и кроз различите видове подршке националним пројектима и програмима из домена науке.

Немања Ђорђевић је истакао да је Центар за промоцију науке као један од својих циљева за 2017. годину поставио свеукупну већу доступност научнопопуларних садржаја грађанима кроз различите манифестације и друге програме које планира да спроведе у Научном клубу чији се почетак рада планира у наредним недељама. На том путу, Центар препознаје Универзитет у Новом Саду као једног од значајних партнера.

Остале активности