ЦПН у Новом Саду

ЦПН у Новом Саду

У сарадњи са Природно-математичким факултетом Универзитета у Новом Саду, ЦПН je учествовао на Сајму образовања „Путокази“

Девети по реду међународни сајам образовања „Путокази“ представио је 60 средњих школа и високошколских установа из Србије, али и из Грчке и Сједињених Америчких Држава.

У сарадњи са са Природно-математичким факултетом Универзитета у Новом Саду, ове године је од 28. фебруара до 2. марта на Сајму учествовао и ЦПН.

Након београдског Фестивала науке и поставке у Галерији науке и технике САНУ, на новосадски сајам се преселила интерактивна изложба Десет отворених питања науке. 

Изложба ЦПН-а у Новом Саду је организована на иницијативу Природно-математичког факултета из овог града, који спада у најактивније научне установе у Србији које се баве промоцијом науке.

Током Сајма, суденти и наставници Природно-математичког факултета – обучени у костиме „штребера“ са шареним наочарима, машнама и белим мантилима – помогли су основцима и средњошколцима из Новог Сада да се сусретну са десет актуелних изазова науке, сажетих у десет научних области.

ЦПН изложбу је обишао и проф. др Драгослав Петровић, потпредседник Владе Аутономне Покрајине Војводине, заједно са ректором Универзитета у Новом Саду проф. др Мирославом Весковићем.

Поред ЦПН-ове изложбе и других излагача, Сајам образовања чини и конгресни програм намењен стручној, али и широј јавности, као и програм тродневног музичког такмичења средњошколских бендова.

Сајам је значајан догађај за ђаке из Војводине – ученици завршног разреда основне школе имају прилику да се на једном месту информишу о условима уписа и смеровима државних и приватних средњих школа и гимназија.

 Истражите више о изложби Десет отворених питања науке.

 

Остале активности