ЦПН у Сарајеву

ЦПН у Сарајеву

Представници ЦПН-а састали су се 29. септембра у Сарајеву са министарком Федералног министарства образовања и науке, др Елвиром Дилберовић[:]

Screen Shot 2016-10-03 at 9.21.54 AM

У четвртак, 29. септембра, Федерално министарство образовања и науке са министарком проф. др Елвиром Дилберовић на челу, угостило је представнике Центра за промоцију науке. Састанку је присуствовао и помоћник министра за науку и технологије Федерације БиХ, др Јасмин Бранковић.

Повод састанка је успостављање сарадње између две институције у оквиру европског пројекта Сет алата за одговорно истраживање и иновације (енгл. RRI Tools) у вези са предстојећим тренинзима у Мостару и Сарајеву током новембра. Ово је била и прилика да се представе досадашње активности Центра, посебно када је у питању међународна сарадња.

Министарка Дилберовић је упознала представнике ЦПН-а са стањем у области образовања и науке у Федерацији и исказала спремност да подржи развој даље сарадње. Такође, министарка је истакла важност Савета за науку као радног тела у оквиру Министарства које усмерава развој научне делатности у Федерацији БиХ и указала на потребу за већом сарадњом међу нашим земљама.

Немања Ђорђевић, директор ЦПН-а, представио је досадашње активности Центра, али и будуће планове када је реч о промоцији и популаризацији науке, и сложио се са министарком да је сарадња међу нашим државама нужна кроз конкретне пројекте и иницијативе.

Добривоје Лале Ерић, руководилац Сектора за међународну сарадњу, представио је претходне активности Сектора и оссврнуо се на најзначајније актуелне пројекте, међу којима је и RRI Tools. Истакнуто је и да је ово први пут да је кроз један пројекат успостављена јака регионална сарадња, што је добар основ за будуће партнерство и заједничке активности.

Помоћник министра за науку и технологију др Јасмин Бранковић истакао је да му је драго што је Федерално министарство препознато као партнер и да се радује предстојећим тренинзима у БиХ.

 

Истражите више о пројекту RRI Tools
Истражите више о раду Федералног министарства образовања и науке

Остале активности