ЦПН у Зајечару

ЦПН у Зајечару

Представници ЦПН-а посетили су Гимназију у Зајечару, где су разговарали са ученицима о неформалном образовању


Представници Центра за промоцију науке посетили су у уторак, 26. марта, Зајечарску гимназију. Овом приликом тим ЦПН-а састао се са директором гимназије и разменио искуства у образовању, као и идеје о програмима за ученике.

Кроз програм „Мој предмет значи“, сарадници ЦПН-a су представили ђацима професије у којима су стручни – биологију, психологију и физику. Овај интересантан концепт представља професије кроз наизглед неповезане педмете, па на тај начин говори зашто су неки појмови из математике важни за психологе, или аспекти физике неопходни биолозима.

Након тога, 22 ђака учествовало је у истраживању које ЦПН спроводи на територији Србије о навикама учења деце ван школских активности. Испитивање је део пројекта SySTEM2020, који испитује ове навике деце између 8 и 20 година у читавој Европи.

Ученици су попуњавaли упитник у ком су дали увид у своје навике када је у питању учење ван учионице. Исти упитник ученици ће попуњавати и следеће године. Истраживање ће пратити како се њихово виђење учења науке променило и да ли имају довољно подстицаја и подршке за неформално образовање.

 

Остале активности