Creations и Hypatia на Сајму технике

Creations и Hypatia на Сајму технике

Ученици школе Петро Кузмјак 21.маја посетили Сајам технике[:]

DSC_0334

Ученици школе ”Петро Кузмјак” из Руског Крстура су 21.маја имали прилику да посете Сајам технике и техничких достигнућа. Посета је организована као део активности у оквиру пројеката Creations и Hypatia, у које је Центар за промоцију науке укључен као иницијални партнер.

Током обиласка штандова и упознавања са сајамским експонатима, ученике је угостила компанија TEXIMP. Директор компаније је објаснио и демонстрирао ученицима принципе рада машина и експоната.Ученици су се упознали са радом научника и стручњака чији су производи и технолошка решења представљени на сајму.

Након посете, у Научном клубу Центра за промоцију науке одржане су Hypatia радионица и Creations наступ ученика из Руског Крстура. Том приликом, ученици су се прво упознали са темама којима се бави пројекат Hypatia, а које имају за циљ да се  уклоне родни и било какви други стереотипе када су наука и одабир научне каријере у питању. Creations наступ представио је крајњи део имплементације пројекта, и то део педагошког оквира који је осмислила њихова наставница математике Наталија Будински. На наступу су ученици вршњацима и публици показали другу – креативну страну програмирања, и предрставили алгоритам сортирања путем плеса. Овим наступ ученици су заокружили свој тромесечни рад на Creations пројекту.

Остале активности