Хипатија на Сајму технике

Хипатија на Сајму технике

У оквиру пројекта Хипатија, Центар за промоцију науке и Београдски сајам су 22. маја организовали посету ученика Сајму технике и техничких достигнућа[:]

41556558584_7c0c3ad731_k

Ученици ОШ ”Јелена Ћетковић” из Београда  су 22. маја имали прилику да посете 62. Сајам технике и техничких достигнућа. Њихова посета Сајму је организована у сарадњи Центра за промоцију науке и Београдског сајма, а под окриљем пројекта Хипатија на којем је Центар партнер.

Ученици су били у прилици да се упознају са радом и резултатима научних истраживача и стручњака чији се производи и технолошка решења представљају на овом сајму.

Током обиласка штандова и упознавања са сајамским експонатима, процесима производње и занимањима, школарце је угостила компанија S.V. Line – Београд са немачком компанијом Trumpf  и демонстрирала им рад највеће машине на овогодишњем Сајму.

Затим је одржана и радионица са ученицима на којој се причало о темама којима се бави пројекат Хипатија, а које имају за циљ да се  уклоне родни и било какви други стереотипи када су наука и одабир научне каријере у питању.

Остале активности