Hipatija na Sajmu tehnike

Hipatija na Sajmu tehnike

U okviru projekta Hipatija, Centar za promociju nauke i Beogradski sajam su 22. maja organizovali posetu učenika Sajmu tehnike i tehničkih dostignuća[:]

41556558584_7c0c3ad731_k

Učenici OŠ ”Jelena Ćetković” iz Beograda  su 22. maja imali priliku da posete 62. Sajam tehnike i tehničkih dostignuća. Njihova poseta Sajmu je organizovana u saradnji Centra za promociju nauke i Beogradskog sajma, a pod okriljem projekta Hipatija na kojem je Centar partner.

Učenici su bili u prilici da se upoznaju sa radom i rezultatima naučnih istraživača i stručnjaka čiji se proizvodi i tehnološka rešenja predstavljaju na ovom sajmu.

Tokom obilaska štandova i upoznavanja sa sajamskim eksponatima, procesima proizvodnje i zanimanjima, školarce je ugostila kompanija S.V. Line – Beograd sa nemačkom kompanijom Trumpf  i demonstrirala im rad najveće mašine na ovogodišnjem Sajmu.

Zatim je održana i radionica sa učenicima na kojoj se pričalo o temama kojima se bavi projekat Hipatija, a koje imaju za cilj da se  uklone rodni i bilo kakvi drugi stereotipi kada su nauka i odabir naučne karijere u pitanju.

Ostale aktivnosti