Дан науке 2017.

Дан науке 2017.

У понедељак, 10. јула, широм Србије обележен је Дан науке. ЦПН је у оквиру овог празника организовао догађаје на три локације у Београду[:]

ФОТО: Милован Миленковић

ФОТО: Милован Миленковић

У понедељак, 10. јула 2017. године, седми пут је обележен Дан науке, празник који је проглашен уредбом Владе Србије из 2010. године, на дан рођења Николе Тесле. Као и претходне године, обележавање Дана науке је, поред манифестација које је у Београду организовао Центар за промоцију науке, било организовано и у Научним клубовима широм Србије.

1234

ФОТО: Милован Миленковић

Дан науке је у 11 сати ујутру свечано отворио министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, заједно са др Сашом Стојановићем, помоћником министра за технолошки развој, трансфер технологија и иновациони систем, и др Јованом Трифуновићем, в.д. директором Центра за промоцију науке, на Ади Циганлији у Београду, у близини кошаркашких терена где се одржава овогодишњи, четврти Дечји научни камп у организацији ЦПН-а.

У Београду је у 14 сати организована и радионица „Инжењерске игре“ у Научном клубу Београд, а на истом месту је у вечерњем програму, са почетком од 19 сати, др Бранимир Јовановић, директор Музеја Николе Тесле, одржао предавање о овом великану светске науке. Дан науке се у престоници завршио специјалним издањем програма „Покретне слике“, у оквиру којег се приказују научнопопуларни филмови и TED разговори, а који је 10. јула у сарадњи са организацијом Filmstreet гостовао на Цветном тргу.

IMG_9358

У Лесковцу, Научни клуб и Центар за стручно усавршавање организовали су богат вечерњи програм који је укључивао низ радионица, изложбену поставку и предавања, а Научни клуб Шабац је, у сарадњи са предшколском установом „Наше дете“ организовао програм у просторијама клуба и у Научном парку. У смедервком Научном клубу програм је укључивао презентације, пројекције и научнопопуларно предавање на тему фрактала.

ФОТО: ЦСУ Шабац

ФОТО: ЦСУ Шабац

Остале активности