ЦПН у Крушевцу

ЦПН у Крушевцу

Током посете Крушевцу, 18. јула, обновљена иницијатива за изградњу Парка науке у овом граду[:]

KŠ_

Центар за промоцију науке наставља да развија иницијативу изградње Паркова науке у градовима Србије. Током посете Крушевцу, начињени су нови кораци да се и у овом граду ускоро отвори парк науке.

У уторак, 18. јула, в.д. директора ЦПН др Јован Трифуновић и помоћник министра за технолошки развој, трансфер технологија и иновациони систем др Саша Стојановић посетили су Регионални центар за стручно усавршавање наставника у Крушевцу, где су се састали с Ненадом Станојевићем, директором ЦСУ Крушевац.

Након састанка, коме су присуствовали и сарадници ЦПН и ЦСУ Крушевац, и обиласка просторија Регионалног центра, др Трифуновић и др Стојановић су се састали са Драгим Несторовићем, градоначелником Крушевца.

KŠ

Тема овог састанка био је будући парк науке чија изградња би требало да започне до краја године у Крушевцу. Тим градоначелника задужен за урбанизам града Крушевца показао је представницима ЦПН и Министарства две локације на које би могле да буду искоришћене као простор за будући научни парк отворен за грађане Крушевца.

Паркови науке у Крушевцу осмишљени су као специфично опремљени простори са различитим инсталацијама из разноврсних области науке. Кроз игру и интеракцију млади, али и старији грађани, у оваквим парковима имају прилику да усвоје бројна знања на забаван начин.

Остале активности