ДНК у Виминацијуму

ДНК у Виминацијуму

Центар за промоцију науке је и ове године организовао Дечији научни камп за најмлађе

_MMM4934

Центар за промоцију науке je и ове године организовао традиционалну летњу манифестацију познату под називом ДНК и то још једном у познатом Археолошком парку Виминацијум.

Од 12. до 13. јула група малишана је имала прилику да учествује на овогодишњем Дечијем научном кампу те да заједно са научним демонстраторима из ЦПН-a проведе два незаборавна дана откривајући свет на неубичајен начин.

Дечји научни камп је посебан програм Центра за промоцију науке, покренут током лета 2013. како би омогућио да кроз пажљиво осмишљене и забавне програме деца развијају научни поглед на свет, радозналост, креативност и тимски дух.

_MMM4845

Као и прошле године, ДНК је заједно са програмом Дечијег научног клуба организован поводом националног Дана науке, који је низом научнопопуларних активности обележен 10. јула.

Полазници ДНК су на интересантан и интерактиван начин упознали науке као што су археологија, биологија, физика, хемија, астрономија и психологија. Поред низа радионица, полазници кампа су посматрали ноћно небо телескопом, а током два дана за сву децу је био обезбеђен смештај, исхрана и нараво, непрекидна брига.

_MMM4960

_MMM4873

Посебност ДНК је управо у томе да деца у природном окружењу, на самом локалитету добију посебно искуство истраживачког рада. Деца су имала прилику да посете римско налазиште као и новоотворени музеј мамута.

Дечји научни кампови су места на којима, кроз пажљиво осмишљене и забавне програме, деца развијају научни поглед на свет, радозналост, креативност и тимски дух. У друштвима заснованим на знању дечји научни кампови представљају важну карику у изградњи научно писмене омладине.

_MMM4945

Истражите више о ДНК 2014.

Остале активности