Дан науке 2014.

Дан науке 2014.

Министар Вербић посетиo Научни клуб како би присуствовао представљању Хоризонта 2020. Међу бројним догађајима, најпосећенија трибина о ХААРП-у

_MMM4423

Дан науке се  у Републици Србији обележава 10. јула. Од 2010, овај дан представља званичну манифестацију којом се, на рођендан Николе Тесле, прославља наука.

Ове године, у Београду и другим градовима организовани су бројни догађаји у част Тесле и науке.

Центар за промоцију науке је овогодишњу манифестацију започео отварањем Дечјег научног клуба. Од 9 до 15 часова у Научном клубу ЦПН боравили су школарци уживајући и учећи уз научне радионице. Овај програм се наставља сваког дана сем викенда до 18. јула.

_MMM4313

_MMM4262

Након малишана, у 15 часова Научни клуб ЦПН-а посетио је министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић. Министар је, заједно бројним слушаоцима, слушао разговор о приступању Републике Србије програму Хоризонт 2020.

У овом представљању је учествовао, пред новинарима и гостима Клуба, државни секретар Александар Белић. Поред њега публици је на питања одговарао и помоћник министра Виктор Недовић, а присутнима се обратила и директорка Центра, Александра Дрецун.

_MMM4383

_MMM4351

Након овог догађаја, организовано је и једно предавање у 17.30 о новој интерактивној платформи за учење математике које је држао Бојан Тробок.

У међувремену, на првом спрату Научног клуба прорадио је „Теслин биоскоп“. На степеништу клуба отворена је изложба „Теслина визија интернета“, коју је припремио РНИДС.

_MMM4460

_MMM4433

У 19 часова Центар за промоцију науке организовао је научнопопуларну трибину „ХААРП и друге заблуде о науци„, на којој је забележена огромна посета.

Велики број Београђана дошао је да чује познате српске научнике који су говорили како о овој однедавно распрострањеној теорији завере, тако и о другим заблудама.

На трибини су говорили др Милан Ћирковић, др Милован Шуваков и др Оливер Тошковић, а модератор је био Слободан Бубњевић. Атмосфера у Научном клубу је била изузетно позитивна, публика се забављала и уживала у занимљивом разговору о науци и друштву.

_MMM4326

Истражите више о Дану наукe 2014.

Остале активности