Хоризонт 2020 и медији

Хоризонт 2020 и медији

ЦПН 10. јула 2014. покренуo програм „Хоризонт четвртком“ на ком представља највећи европски фонд за финансирање науке

_MMM4351

У оквиру програма активности којима је обележен национални Дан науке, у Научном клубу Центра за промоцију науке је 10. јула представљен највећи европски фонд за науку под називом Хоризонт 2020.

Врло важан скуп који се тиче свих оних који се на неки начин баве науком, посетио је и Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. О важности програма Хоризонт 2020 говорио је Александар Белић, државни секретар у поменутом министарству, а публици су се обратили и одговарали на бројна питања и Виктор Недовић, помоћник министра, као и Александра Дрецун, директорка Центра за промоцију науке.

Капацитет програма Хоризонт 2020 је око 78 милијарди евра, а за средства из овог фонда се могу пријавити не само научноистраживачке организације већ и мала и средња предузећа као и организације из невладиног сектора и медији.

_MMM4383

_MMM4371 - Copy

Говорници су у представљању објаснили да Србија има велики интерес и пре свега могућност да учествује на европским пројектима за истраживање и технолошки развој, посебно на пољу информационих технологија, хране, пољопривреде и енергетике.

Представљање програма Хоризонт 2020 само је прво у низу оваквих догађаја. Наиме, након што се Република Србија укључила уХоризонт 2020, ЦПН сваког четвртка у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја отвара врата свима који желе да сазнају више.

Хоризонт четвртком”, у Научном клубу у центру Београда, отворен је за научну заједницу, мала и средња предузећа, цивилно друштво и све заинтересоване грађане.

На догађају у ЦПН Клубу присуствовао је велики број медија, али и представника невладиног сектора.

_MMM4355

_MMM4381

Истражите више о Дану наукe 2014.
Истражите више о „Хоризонту четвртком.

Остале активности