Хоризонт 2020 и привреда

Хоризонт 2020 и привреда

(ВИДЕО И ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ) Велики број привредника одазвао се позиву ЦПН-а и 17. јула присуствовао програму „Хоризонт четвртком“

Након што је 10. јула у Научном клубу, Центар за промоцију науке покренуо програм „Хоризонт четвртком“ представљањем Хоризонта 2020 за медије и грађане, седам дана касније, на позив ЦПН-а одазвао се велики број привредника.

У крцатом Научном клубу, за мала и средња предузећа (МСП) организовано је представљање Хоризонта 2020, фонда Европске комисије који је иначе тежак скоро 78 милијарди евра.

Ово представљање је део новог програма „Хоризонт четвртком“, који ЦПН припрема сваког четвртка у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја.

_MMM5231

_MMM5277

Циљ овог ЦПН програма јесте да информише и подржи све који желе да пријаве пројекте новом фонду Европске уније. Овај програм се наставља након летње паузе и ЦПН припрема бројне догађаје за научну заједницу, мала и средња предузећа, цивилно друштво и све заинтересоване грађане.

У организацију догађаја у четвртак, 17. јула, укључили су се поред Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарство трговине, туризма и телекомуникација, као и технолошки акцелератор StartLabs, Привредна комора Србије и Пословно-технолошки инкубатор техничких факултета Београд.

Скуп је поздравила директорка Центра, Александра Дрецун, а на самом почетку публици су се обратили др Александар Белић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, а потом и Стеван Никчевић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација.

_MMM5267

_MMM5228

Након њих детаље о учешћу Србије објаснио је Виктор Недовић, помоћник министра у Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Публика је са посебном пажњом слушала излагање Тијане Кнежевић, националне контакт особе за МСП, која је представила детаљан увод у инструмент финансијске подршке малим и средњим предузећима у оквиру Хоризонта 2020 (преузмите презентацију).

После краће паузе, присутнима се обратила и Гордана Даниловић, директорка Пословно-технолошког инкубатора техничких факултета Београд и члан Програмског комитета за МСП (преузмите презентацију 1. део, 2. део), а потом је евалуатор пројектних предлога за МСП, Бранислав Анђелић, пружио много конкретних савета о писању пројеката (преузмите презентацију).

Након излагања, државни секретар Белић и помоћник министра Недовић одговарали су на питања из публике. Модератор догађаја, који је одржан у 18 часова и трајао је два сата, био је Слободан Бубњевић из Центра за промоцију науке.

_MMM5223

_MMM5204

Истражите више о „Хоризонту четвртком.

Истражите више на www.horizont2020.rs (УСКОРО)

Поставите питање на horizont2020@cpn.rs

Остале активности