Наука на распусту 2013.

Наука на распусту 2013.

Током лета 2013. ЦПН је са три групе школске деце организовао Дечји научни камп (ДНК) у Виминацијуму

Претпоследњег викенда у августу завршен је Дечји научни камп, који је Центар за промоцију науке овог лета организовао у Археолошком парку „Виминацијум“.

Последња група од 12 деце се у суботу, 24. августа, из Виминацијума упутила назад ка Београду.

Слично као и у претходним групама, ови ђаци су заједно са научним демонстраторима из ЦПН-a провели три незаборавна дана откривајући свет на начин неубичајен.

Дечји научни камп је посебан програм Центра за промоцију науке, покренут током лета 2013. како би омогућио да кроз пажљиво осмишљене и забавне програме деца развијају научни поглед на свет, радозналост, креативност и тимски дух.

ДНК је отворен на Дан науке, 10. јула 2013. Кампови су овог лета организовани три пута – прво за групу од 10. до 12. јула, а потом групе од 8. до 10. августа и од 22. до 24. августа.

Истражите више у видео-прилогу о ДНК на Елементаријуму „Распуст са науком“

Полазници ДНК су у природном окружењу, у друштву вршњака, на интересантан и интерактиван начин упознали науке као што су археологија, антропологија, палеонтологија, биологија, физика, хемија, метеорологија, астрономија и психологија.

Полазници су прошли кроз серију радионица, посматрали су ноћно небо телескопом, а током три дана за сву децу је био обезбеђен смештај, исхрана и нараво, непрекидна брига.

Током кампа, била је обезбеђена и медицинска нега у случају неке непредвиђене околности, што се на срећу није догодило.

Поред тога, полазници су се упознали и са занимљивостима археолошког парка Виминацијум, где су могли да виде римско налазиште, али и гробље мамута.

Истражите више на посебној страници Дечјег научног кампа

 

Tags

Остале активности