Други радни састанак LEVERS заједнице

Други радни састанак LEVERS заједнице

Други радни састанак LEVERS заједнице одржан је у среду, 6. марта, а окупио је чланове локалне заједнице (Learning Venture) из Ботаничке баште, BeeCenter-а и представнике Биолошког факултета. 

Локална LEVERS заједница у Београду фокусира се на истраживање и решавање проблема са којима се градски опрашивачи сусрећу, као и на промовисање важности диверзитета опрашивача у урбаним срединама. 

Састанку се придружила и др Мејрид Харли са Тринити колеџа, Универзитета у Даблину, која је координаторка пројекта. Заједно са LEVERS партнерима др Харли је посетила Ботаничку башту, где је имала прилику да се упозна са различитим иницијативама за очување урбаних опрашивача. Посета је обухватила обилазак хотела за инсекте који већ има бројне „госте“.

Тема овог састанка била је методологија научне комуникације, као и изазови који се јављају у формирању локалних заједница. Како пројекат LEVERS има за циљ повезивање образовања и климатске правде кроз креирање локалних заједница, учесници састанка дискутовали су о различитим стратегијама и изазовима овог приступа. Разменили су идеје и искуства о томе како најефикасније укључити ширу заједницу у активности за борбу против климатских промена. 

Др Харли је истакла значај синергије између академске заједнице, градске управе и грађанских организација у промовисању климатске правде на локалном нивоу и поделила са партнерима наше локалне заједнице примере добрих пракси из Ирске, како у домену бриге о опрашивачима на националном нивоу тако и у области образовања CTEM наставног кадра.

У наредном периоду, LEVERS заједница ће наставити са својим активностима на подизању свести о важности здравља урбаних опрашивача кроз школске радионице, едукативне кампање и научнопопуларне публикације.

Остале активности