Затворен јавни позив ЦПН-а за 2024. годину

Затворен јавни позив ЦПН-а за 2024. годину

Овогодишњи jавни позив за подношење пријава за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке завршен је у среду, 20. марта, у 12 часова. Конкурс је био отворен од 20. фебруара на страници Центра за промоцију науке.

Као и претходне године, позив је био подељен у две категорије. Категорија један намењена је пројектима промоције науке у научним клубовима широм Србије кроз коју могу аплицирати појединци, док је категорија два намењена научноистраживачким организацијама, факултетима, научностручним друштвима, центрима за стручно усавршавање, удружењима и локалним самоуправама.

Издвојена средства износе 12.000.000,00 динара, односно 5.000.000,00 динара за прву категорију и 7.000.000,00 динара за другу категорију.

На адресу Центра за промоцију науке ове године стигле су укупно 185 пријаве. У оквиру прве категорије пристиглe су 64 пријаве, а у оквиру друге категорије 121.

У наредном периоду пристигле пријаве ће прво проћи проверу исправности, а затим ће бити прослеђене комисији за преглед и оцену пројеката.

Прелиминарна листа одобрених пројеката се очекује 22. априла на страници ЦПН-a.

O процедурама и корацима након објаве прелиминарне листе можете се информисати у Правилнику Јавног позива на овој страници.

За додатне информације можете писати на имејл: javnipoziv@cpn.rs.

Остале активности