Елементи у ДКСГ

Елементи у ДКСГ

Првог септембра организована је још једна промоција новог броја часописа Елементи[:]
_MMM7403

Фото: Милован Миленковић / ЦПН

Дан након промоције у Сенти, пети број Елемената је 1. септембра у 19 часова представљен публици у Дому културе Студентски град у Београду (ДКСГ). Била је то већ пета по реду промоција овог броја часописа који је, на позив, гостовао у више градова и различитих дворана.

На промоцији, која је организована у Малој сали ДКСГ, говорили су Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, Слободан Бубњевић, главни и одговорни уредник Елемената, и Никола Здравковић, помоћник уредника и аутор. Модератор и домаћих у ДКСГ је био Душан Омчикус.

_MMM7360

Представљен је темат петог броја, ”Крвава историја рода Хомо”, уз осврт на занимљивости из палеонтологије и генетике које нису нашле своје место у часопису. Поред темата, посетиоци су слушали о Борхесовој библиотеци, астрономији Едгара Алана Поа, историји читања у себи, и другим темама нових Елемената.

Током вечери, гостовање се од представљања часописа, претворило у шири разговор о ширењу знања и медијима, о науци и заблудама, као и о активностима Центра за промоцију науке. Томе је значајно допринео подстицај не тако бројне, али заинтересоване публике.

Пети број Елемената изашао је 6. јула, а наредни, шести број, очекује се у октобру.

_MMM7350

Истражите више о Елементима

Остале активности