Елементи у Новом Саду

Елементи у Новом Саду

У Новом Саду, 16. новембра, у Омладиснком центру ЦК 13 представљен други број часописа Елементи[:]

elementi002-600x397

У Омладинском центру ЦК 13 у Новом Саду, 16. новембра је представљен други број часописа Елементи, који издаје Центар за промоцију науке.

На промоцији су говорили Слободан Бубњевић, главни и одговорни уредник часописа Елементи, Ивана Хорват, извршна уредница научнопопуларног портала ЦПН-а Елементаријум и Јована Николић, научни новинар у ЦПН-у.

Слободан Бубњевић је говорио о настанку идеје за стварање домаћег научнопопуларног часописа као наставку свих досадашњих активности Центра за промоцију науке, а Ивана Хорват о ауторима и дизајнерима који стварају Елементе и о начину на који их овај часопис окупља. О значају темата другог броја, неолитској пољопривредној револуцији, говорила је Јована Николић, а Слободан Бубњевић је објаснио како се бирају теме које су у исто време и значајне и занимљиве широј публици.

У другом броју часописа Елементи, поред темата ”Како је Авељ постао Каин”, налазе се и научнопопуларни текстови о унутрашњости планете Земље, звезданим градовима, финансирању нациста и о многим другим темама, као и најважније вести из науке.

Остале активности