ЦПН Научни камион

ЦПН Научни камион

Научни камион гостовао у Шапцу од  од 16. до 20. новембра [:]

MAR_6419

Научни камион ЦПН je у понедељак, 16. новембра, кренуо на пут кроз Србију, а прва станица на том путу био је Шабац, град у коме је камион направљен. Свечаност поводом почетка рада камиона организована је 16. новембра, а на њој су говорили градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић, и директор Центра за промоцију науке, Немања Ђорђевић.

MAR_6485

Kамион је посетиоцима стајао на располагању у Улици Николе Тесле, у насељу Летњиковац, од 16. до 20. новембра, а у њему су одржане радионице за децу посвећене Међународној години светлости. Између осталог, деца су била у прилици да направе своје спектроскопе.

MAR_6461

Уз то, ЦПН je представio нову изложбу Спектри за шабачку публику, која је постављена у самом камиону и у просторијама Центра за стручно усавршавање. У Културном центру у Шапцу,  током боравка Научног камиона ЦПН у овом граду, организована су и два предавања, у понедељак и среду, о суперхеројима науке и о светлости. У петак, у 19 часова, у камиону je организована и трибина о животу изван Земље.

MAR_6543

Научни камион Центра за промоцију науке је покретна лабораторија, учионица и изложбени простор домаће производње. Осмишљен је тако да може да стигне у све делове Србије и приближи науку грађанима кроз различите програме који се у њему одржавају.

Истражите више о ЦПН Научном камиону

unnamed (1)

Остале активности