CPN Naučni kamion

CPN Naučni kamion

Naučni kamion gostovao u Šapcu od  od 16. do 20. novembra [:]

MAR_6419

Naučni kamion CPN je u ponedeljak, 16. novembra, krenuo na put kroz Srbiju, a prva stanica na tom putu bio je Šabac, grad u kome je kamion napravljen. Svečanost povodom početka rada kamiona organizovana je 16. novembra, a na njoj su govorili gradonačelnik Šapca, Nebojša Zelenović, i direktor Centra za promociju nauke, Nemanja Đorđević.

MAR_6485

Kamion je posetiocima stajao na raspolaganju u Ulici Nikole Tesle, u naselju Letnjikovac, od 16. do 20. novembra, a u njemu su održane radionice za decu posvećene Međunarodnoj godini svetlosti. Između ostalog, deca su bila u prilici da naprave svoje spektroskope.

MAR_6461

Uz to, CPN je predstavio novu izložbu Spektri za šabačku publiku, koja je postavljena u samom kamionu i u prostorijama Centra za stručno usavršavanje. U Kulturnom centru u Šapcu,  tokom boravka Naučnog kamiona CPN u ovom gradu, organizovana su i dva predavanja, u ponedeljak i sredu, o superherojima nauke i o svetlosti. U petak, u 19 časova, u kamionu je organizovana i tribina o životu izvan Zemlje.

MAR_6543

Naučni kamion Centra za promociju nauke je pokretna laboratorija, učionica i izložbeni prostor domaće proizvodnje. Osmišljen je tako da može da stigne u sve delove Srbije i približi nauku građanima kroz različite programe koji se u njemu održavaju.

Istražite više o CPN Naučnom kamionu

unnamed (1)

Ostale aktivnosti