Елементи у Новом Саду

Елементи у Новом Саду

У четвртак, 23. јула, у Радио-кафеу у Новом Саду представљен је први број домаћег илустрованог часописа за промоцију науке „Елементи“

20150723_201058

Упркос готово тропским врућинама које су захватиле регион, љубитељи науке окупили су се у Радио-кафеу у Новом Саду на промоцији „Елемената“,  првог домаћег илустрованог часописа за промоцију науке који се у продаји нашао 25. јуна.

На новосадској промоцији „Елемената“, говорили су главни и одговорни уредник часописа Слободан Бубњевић, и аутори Иван Умељић, шеф Групе за издаваштво ЦПН-а, и Ивана Хорват, научна новинарка из ЦПН-а.

Слободан Бубњевић је присутној публици представио основну замисао часописа и теме које истражује у првом броју. Говорио је о развојном путу „Елемената“ и неопходности једног оваквог производа на нашем тржишту.

Такође, Бубњевић је говорио о ауторима „Елемената“ који долазе из читавог региона. Према његовим речима, широк спектар тема које су аутори обрадили допринео је томе да „Елементи“ буду садржајно, али и стилски богато издање.

Иван Умељић говорио је о ширењу научне културе као јавном интересу грађана који ЦПН заступа. Такође, говорио је и о еволуцији стила писања научних радова, о апстрактности језика науке и потреби да се садржаји овог типа приближе ширем аудиторијуму.

О томе да ли је о науци лако писати причала је Ивана Хорват. Она је присутној публици говорила и о томе шта свемир крије у мраку, теми коју је истражила у првом броју часописа.

Остале активности