Елементи 04 у продаји

Елементи 04 у продаји

Четврти број часописа Елементи у продаји од 30. марта. Дан раније, 29. марта, нови број представљен у просторијама ЕУ инфо-центра[:]

e4-01

Истражите више о Елементима на www.elementi.rs

Нови број часописа Елементи, чији је темат ”Избори. Како доносите одлуку?”, представљен је у уторак, 29. марта. Уз идеју да се промоција сваког броја организује на другој локацији, четврти број је представљен у новим просторијама ЕУ инфо-центра у Београду.

Први домаћи илустровани научнопопуларни часопис у издању Центра за промоцију науке, привукао је велику пажњу читалаца након само три броја. На представљању новог броја су се окупили љубитељи Елемената, као и квалитетних илустрација и занимљивих и јасних текстова, који карактеришу овај часопис.

На промоцији су говорили Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, Слободан Бубњевић, главни и одговорни уредник Елемената, и Никола Здравковић, један од аутора Елемената. Модератор је била Ивана Хорват, извршна уредница научнопопуларног портала Елементаријум.

e4-03

e4-02

У темату на 20 страна четврти број се бави одлукама и изборима, а аутори, истраживачи и илустратори их посматрају из различиитх углова. Према речима уредника Елемената, Слободана Бубњевића, ова тема је битна јер се тиче свих нас. ”Човек дневно донесе око 10.000 одлука од којих многе нису рационалне. Хтели смо да пренесемо сазнања о одлукама до којих су дошле различите дисциплине”, рекао је Бубњевић.

Поред темата, као и у досадашњим бројевима, Елементи доносе и бројне друге ауторске текстове, као и информације о новостима у научној заједници писане на другачији и оригиналан начин. ”Публика Елемената су они људи који уживају у знању и има потребу да нешто открије, сазна и прочита ”, рекао је Бубњевић, наглашавајући да читаоце привлачи веза стварног живота и преношења научне информације на леп и занимљив начин.

Један од аутора Елемената, Никола Здравковић, истакао је да и текстови који нису део темата и баве се другачијим темама, ипак имају додирних тачака са доношењем одлука. ”Ово је најшири темат Елемената до сада и тиче се сваког аспекта нашег деловања” рекао је Здравковић и додао да су илустрације које приказују парадоксе, са којима се сусрећемо када доносимо одлуке, посебно занимљив део темата.

e4-07

e4-06

Уз четврти број Елементи свим читаоцима поклањају ”Немогући лавиринт”, чији је аутор Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке. Он је на промоцији говорио о овом лавиринту, али и идеји да Елементи из броја у број доносе необичне поклоне. ”Не волимо да кажемо људима шта да мисле већ како да мисле. Зато поклањамо задатке.”, рекао је Ђорђевић.

Поред тога, Ђорђевић је истакао да сваки нови број проширује круг читалаца и подсетио да је један од циљева Центра за промоцију науке да Елементи у најскорије време буду тржишно одрживи и тако докажу своју вредност.

e4-08

Фотографија: ЦПН / Милован Миленковић

Остале активности