Научни клуб у Лесковцу

Научни клуб у Лесковцу

У уторак, 5. априла, у Лесковцу је отворен први од дванаест научних клубова[:]

NK__Leskovac

У уторак, 5. априла, У Лесковцу је отворен први од укупно дванаест научних клубова у Србији. Меморандум о сарадњи потписали су Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, Горан Цветановић, градоначелник Лесковца, и Славиша Пејић, директор Центра за стручно усавршавање, у чијим просторијама је отворен Научни клуб.

potpisivanje memoranduma

Потписивању меморандума и обиласку клуба присуствовао је велики број Лесковчана, као и представника Центара за стручно усавршавање у којима ће се клубови сукцесивно отварати током наредних седмица у оквиру акције децентрализације активности усмерених на промоцију науке.

_NK Leskovac

Градови у којима се током пролећа отварају научни клубови су Чачак, Ниш, Ужице, Књажевац, Крагујевац, Смедерево, Крушевац, Кикинда, Нови Пазар, Кањижа и Шабац. Последњи у низу, отвориће се и Научни клуб у центру Београда.

potpisivanje memoranduma_

Научни клуб је замишљен као место за учење и стицање знања на неформалан начин кроз радионице, предавања и бројне друге активности. Сваки од научних клубова у 12 градова је истоветан по дизајну и начину рада и садржи простор за радионице, библиотеку и зону за креативан одмор.

_MMM0302

Истражите више о мрежи научних клубова у Србији.

Остале активности