Научни клуб у Чачку

Научни клуб у Чачку

У Чачку је 12. априла отворен Научни клуб у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању[:]

Cacak NK01

У Чачку је у уторак, 12. априла, након Лесковца, отворен још један Научни клуб. Меморандум о сарадњи потписали су Војислав Илић, градоначелник Чачка, Немања Ђорђевић, директор Центра за промоцију науке, и Горица Станојевић, директорка Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, у чијим просторијама је отворен Научни клуб.

Како је истакао Немања Ђорђевић, идеја научних клубова јесте да се све оне идеје које реализује Центар на промоцији науке децентрализују по разним градовима, уз ослушкивање локалних жеља и потреба када је реч о образовању и науци.

“Очекујемо да ће ово бити место где ће деца доћи зато што не морају, и зато што имају питања која желе да поставе”, истакао је Ђорђевић.

Cacak NK02

Директорка Центра за стручно усавршавање запослених у образовању Горица Станојевић изјавила је да ће све оно што буде ново у науци бити представљено и у Научном клубу у Чачку, напомињући да ће ускоро, поред Научног клуба, у дворишту Техничке школе бити отворен и Парк знања.

У сарадњи са локалним самоуправама овог пролећа биће отворено 12 клубова, који ће покривати све научне области, од друштвених до природних. Градови у којима се отварају научни клубови су Лесковац, Чачак, Ниш, Ужице, Књажевац, Крагујевац, Смедерево, Крушевац, Кикинда, Нови Пазар, Кањижа и Шабац. Последњи у низу, отвориће се и Научни клуб у центру Београда.

Cacak NK03 (1)

Научни клуб је замишљен као место за учење и стицање знања на неформалан начин кроз радионице, предавања и бројне друге активности. Сваки од научних клубова у 12 градова је истоветан по дизајну и начину рада и садржи простор за радионице, библиотеку и зону за креативан одмор.

Истражите више о мрежи научних клубова у Србији.

Остале активности