Елементи у Новом Саду

Елементи у Новом Саду

Четврти број часописа Елементи, представљен је у понедељак, 18. априла, у омладинском центру ЦК 13 у Новом Саду

[:]MMM9736

У понедељак, 18. априла, у омладинском центру ЦК 13 у Новом Саду представљен је четврти број часописа Елементи. На промоцији су говорили Слободан Бубњевић, уредник Елемената, аутори Никола Здравковић и Јована Николић а разговор је водила Ивана Хорват, извршна уредница научнопопуларног портала Елементаријум.

Представљање четвртог броја Елемената било је прилика за разговор о интересовању које постоји међу читаоцима када су у питању научнопопуларне теме, али и форми часописа која опстаје и у време нових технологија. Уредник Слободан Бубњевић је говорио како бира теме за Елементе, а аутор Никола Здравковић је публици представио основне идеје из темата ”Избори: како доносимо одлуку?”.

На промоцији је било речи о развоју научног новинарства у Србији, а Слободан Бубњевић и Јована Николић су говорили о младим ауторима који пишу за Елементе и научнопопуларни портал Елементаријум, као и о Колоквијуму научног новинарства који организује Центар за промоцију науке.

Четврти број часописа Елементи је у продаји од 30. марта по цени од 290 динара. Први домаћи илустровани часопис за промоцију науке на 108 страна доноси велики број прича из науке и живота и илустрација, а у овом броју свим читаоцима поклања ”Немогући лавиринт”.

Остале активности