Научни клуб у Нишу

Научни клуб у Нишу

У низу клубова који се отварају током пролећа, отворен и Научни клуб у Нишу
[:]

NK-Nis-2-600x337

У Нишу је у уторак, 19. априла, отворен Научни клуб, трећи у низу од планираних дванаест. Меморандум о сарадњи потписан је на свечаној церемонији у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, у чијим просторијама се налази нови Научни клуб, а потписали су га Зоран Перишић, градоначелник Ниша, Немања Ђорђевић, директор ЦПН-а, и Данијела Марковић, директорка Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању.

NK Nis

Зоран Перишић, градоначелник Ниша, истакао је да је Ниш универзитетски град са око тридесет хиљада студената и да локална самоуправа кроз подршку Научном клубу промовише науку и учење као начин живота.

Немања Ђорђевић је поменуо да је мрежа научних клубова део плана да се децентрализују активности Центра за промоцију науке, као и да ће се сваки од дванаест клубова бавити, између осталог, и локалним темама, као и да ће се разноврсни ресурси које поседује Центар користити и у другим градовима.

NK Nis 3

Наредна отварања планирана су у Ужицу и Књажевцу, а до Дана науке, 10. јула, цела мрежа од дванаест клубова биће активна и отворена за стицање и размену знања из разних области науке.

Истражите више о мрежи научних клубова.

Остале активности