Х2020 на штанду ЦПН-а

Х2020 на штанду ЦПН-а

(ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ) У оквиру програма „Хоризонт четвртком“, ове недеље дискутовало се о друштвеним наукама

_MMM1350

Будући да је у току био Међународни сајам књига, програм Хоризонт четвртком 30. октобра није организован у Научном клубу, већ је одржан на сајамском штанду Центра за промоцију науке, у Хали 2ц.

У програму је, поред директорке Центра Александре Дрецун и модератора Добривоја Лалета Ерића, учествовала и Милица Голубовић Ташевска из Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Она је одржала презентацију „Европа у свету који се мења: Инклузивна, иновативна и рефлективна друштва“ (преузмите презентацију).

_MMM1346

_MMM1330

Том приликом, Милица Голубовић Ташевска је говорила о пројектима из области друштвених и хуманистичких наука у Хоризонту 2020, као и о позивима у области 6, „Европа у свету који се мења“, како би присутнима представила могућности, али и изазове.

Гошћа је говорила и о новим иновативним формама, o културном наслеђу и европским идентитетима, затим је објаснила важност учешћа младих у иновативној, инклузивној и одрживој Европи. Напослетку је причала и о томе како написати добар пројекат, наћи одговарајуће партнере и пријавити га на програм Хоризонт 2020.

Директорка Центра за промоцију науке Александра Дрецун, истакла је да је ова област јако важна и представља шансу за научнике из области друштвених наука.

Публика на Сајму је била заинтересована за ову тему, па се на крају разговарало о учешћу цивилног друштва, али и младих у програму Хоризонт 2020.

_MMM1347

Истражите више о пројекту Хоризонт 2020

Остале активности