Хипатија у ИМГГИ

Хипатија у ИМГГИ

ЦПН је у оквиру пројекта Хипатија организовао посету Институту за молекуларну генетику и генетичко инжењерство за ученике

[:]Untitled
У оквиру пројекта Хипатија Центар за промоцију науке је организовао посету Институту за молекуларну генетику и генетичко инжењерство за 30  ученика заинтересованих за биологију и сродне науке из четири београдске школе.

Ученици Основне школе ”Ћирило и Методије”, Основне школе ”Бранислав Нушић”, Прве београдске гимназије и Четрнаесте београдске гимназије имали су прилику да обиђу Институт и чују приче научних сарадник запослених у овој установи.

Млади научни сарадници, испричали су ученицима личне приче  о томе како су одлучили коју средњу школу ће уписати, а након тога и које факултете ће студирати и како су их те одлуке довеле до рада на Институту.Такође, ученици су обишли и неке од лабораторија и добили прилику и да практично пробају неке од ствари које се тамо раде.

Након посете, ученици су могли да стекну ближу слику о могућностима које би им пружио рад на Институту, као и које све то факултете могу да заврше да би ту радили.

Остале активности