Hipatija u IMGGI

Hipatija u IMGGI

CPN je u okviru projekta Hipatija organizovao posetu Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo za učenike

[:]Untitled
U okviru projekta Hipatija Centar za promociju nauke je organizovao posetu Institutu za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo za 30  učenika zainteresovanih za biologiju i srodne nauke iz četiri beogradske škole.

Učenici Osnovne škole ”Ćirilo i Metodije”, Osnovne škole ”Branislav Nušić”, Prve beogradske gimnazije i Četrnaeste beogradske gimnazije imali su priliku da obiđu Institut i čuju priče naučnih saradnik zaposlenih u ovoj ustanovi.

Mladi naučni saradnici, ispričali su učenicima lične priče  o tome kako su odlučili koju srednju školu će upisati, a nakon toga i koje fakultete će studirati i kako su ih te odluke dovele do rada na Institutu.Takođe, učenici su obišli i neke od laboratorija i dobili priliku i da praktično probaju neke od stvari koje se tamo rade.

Nakon posete, učenici su mogli da steknu bližu sliku o mogućnostima koje bi im pružio rad na Institutu, kao i koje sve to fakultete mogu da završe da bi tu radili.

Ostale aktivnosti