„Храна будућности“ на Food Vision фестивалу

„Храна будућности“ на Food Vision фестивалу

Трећи међународни сајам вина, хране и туризма „Винска визија Отвореног Балкана“ одржан је протеклог викенда на Београдском сајму, а посебно место на сајму заузео је програм Food Vision фестивал, који је окупио и  четири престижне научноистраживачке установе на којима се изучавају храна и прехрамбене технологије.

Поред такмичарског програма професионалних кувара и ревијалне изложбене поставке земаља учесница, Food Vision фестивал је посебан нагласак ставио на иновације у индустрији хране. Технолошко-металуршки факултет Универзитета у Београду, Пољопривредни факултет Универзитета у Београду, Институт за сточарство Београд и Научни институт за прехрамбене технологије Универзитета у Новом Саду током три дана трајања сајма фокусирали су се на „храну будућности“, приказали резултате пројеката у области развоја нових технологија за прераду и производњу хране, технике којима се унапређују пољопривредна производње кроз примену иновативних агротехнолошких решења, те резултате истраживања у области развоја нових прехрамбених производа, са посебним акцентом на функционалне састојке, контролу квалитета и примену биотехнолошких процеса.

Представљање Министарства науке, технолошког развоја и иновације кроз наведене институције организовао је Центар за промоцију науке, а тродневни догађај је пружио прилику да се научне институције и академска заједница повежу са привредом, указујући на кључну улогу науке у обезбеђивању хране будућности – хране која је безбедна, нутритивно богата и одржива.

Остале активности

Politika upravljanja kolačićima

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se koriste kako bi korisničko iskustvo na veb-sajtovima bilo efikasnije. Zakonom je predviđeno da možemo čuvati kolačiće na vašem uređaju ako su strogo neophodni za rad ovog sajta. Za sve ostale tipove kolačića nam je potrebna vaša saglasnost. Saznajte više o tome kako obrađujemo lične podatke iz naše Politike privatnosti.