„Hrana budućnosti“ na Food Vision festivalu

„Hrana budućnosti“ na Food Vision festivalu

Treći međunarodni sajam vina, hrane i turizma „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ održan je proteklog vikenda na Beogradskom sajmu, a posebno mesto na sajmu zauzeo je program Food Vision festival, koji je okupio i  četiri prestižne naučnoistraživačke ustanove na kojima se izučavaju hrana i prehrambene tehnologije.

Pored takmičarskog programa profesionalnih kuvara i revijalne izložbene postavke zemalja učesnica, Food Vision festival je poseban naglasak stavio na inovacije u industriji hrane. Tehnološko-metalurški fakultet Univerziteta u Beogradu, Poljoprivredni fakultet Univerziteta u Beogradu, Institut za stočarstvo Beograd i Naučni institut za prehrambene tehnologije Univerziteta u Novom Sadu tokom tri dana trajanja sajma fokusirali su se na „hranu budućnosti“, prikazali rezultate projekata u oblasti razvoja novih tehnologija za preradu i proizvodnju hrane, tehnike kojima se unapređuju poljoprivredna proizvodnje kroz primenu inovativnih agrotehnoloških rešenja, te rezultate istraživanja u oblasti razvoja novih prehrambenih proizvoda, sa posebnim akcentom na funkcionalne sastojke, kontrolu kvaliteta i primenu biotehnoloških procesa.

Predstavljanje Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacije kroz navedene institucije organizovao je Centar za promociju nauke, a trodnevni događaj je pružio priliku da se naučne institucije i akademska zajednica povežu sa privredom, ukazujući na ključnu ulogu nauke u obezbeđivanju hrane budućnosti – hrane koja je bezbedna, nutritivno bogata i održiva.

Ostale aktivnosti

Politika upravljanja kolačićima

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se koriste kako bi korisničko iskustvo na veb-sajtovima bilo efikasnije. Zakonom je predviđeno da možemo čuvati kolačiće na vašem uređaju ako su strogo neophodni za rad ovog sajta. Za sve ostale tipove kolačića nam je potrebna vaša saglasnost. Saznajte više o tome kako obrađujemo lične podatke iz naše Politike privatnosti.