Иновативни приступи настави

Иновативни приступи настави

У петак, 26. октобра на штанду ЦПН-а, на Сајму књига представљени су европски пројекти Scientix и STEM School Label који промовишу иновативне приступе настави

[:]

DSC_0834

У петак, 26. октобра на радионици Научно образовање за одговорно друштво која је одржана на штанду Центра за промоцију науке на Сајму књига у Београду, представљени су европски пројекти из области образовања у којима је Центар партнер – Scientix и STEM School Label.

На овој радионици, учестовавало је четрдесетак учитеља и наставника из неколико београдских основних и средњих школа, којима је представљен пројекат Scientix. Овај пројекат представља највећу европску мрежу наставника природних наука, која има за циљ да повеже наставнике, њихове праксе и искуства и промовише СТЕМ дисциплине (енг. STEM: science, technology, engineering and mathematics) и нове педагошке приступе. Центар за промоцију науке је национална контакт тачка за овај пројекат за период од 2017-2019. Додатно, присутни су од Тање Олеар Гојић, Scientix амбасадора и учитељице из ОШ ”Драган Лукић” сазнали на који начин могу да користе ресурсе које пружа овај европски пројекат у настави.

Након тога, Марјана Бркић, саветник у Сектору за међународну сарадњу и координатор пројекта STEM School Label је укратко представила овај пројекат, који има за циљ да олакша препознавање школа на европском нивоу које на иновативан начин приступају подучавању СТЕМ предмета.

DSC_0852

Остале активности