Српски као страни језик

Српски као страни језик

У петак, 26. октобра, на ЦПН-овом штанду на Сајму књига, одржана је четврта по реду трибина посвећена изучавању српког као страног језика
[:]

DSC_0923

У оквиру штанда Центра за промоцију науке на Сајму књига у Београду, у петак, 26. октобра,  представљен је рад Центра за српски језик као страни Одсека за српски језик и лингвистику Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду.

Говорници на трибини су били:

–       проф. др Душанка Звекић-Душановић, професор на Одсеку за српски језик и лингвистику, координатор Центра;

–       проф. др Јасмина Дражић, професор на Одсеку за српски језик и лингвистику, заменик координатора Центра и лектор;

–       проф. др Исидора Бјелаковић, професор на Одсеку за српски језик и лингвистику, лектор у Центру;

–       доц. др Јелена Ајџановић, доцент на Одсеку за српски језик и лингвистику, лектор у Центру;

–       др Биљана Бабић, асистент на Одсеку за српски језик и лингвистику, стручни сарадник Центра и лектор.

На трибини је представљен рад Центра за српски језик као страни на Филозофском факултету у Новом Саду који између осталог промовише српски језик и културу ван граница Републике Србије. Осим редовне наставе, која се одржава током школске године, Центар организује и Летњу школу српског језика, културе и историје, у којој студенти похађају интензивни курс српског језика и предавања из различитих области, а обезбеђен им је и разноврстан културно-уметнички садржај.

Полазници курсева које организује Центар су: студенти славистике са страних универзитета, страни студенти који учествују у размени у оквиру неког од међународних програма и пројеката, страни држављани који желе да студирају на неком од факултета Универзитета у Новом Саду или на неком другом универзитету у Србији, сви страни држављани који желе да науче стандардни српски језик те да стекну уверење о његовом познавању, држављани Републике Србије чији матерњи језик није српски, а који желе да унапреде своје знање српског језика. На трибини су публици представљена и издања Центра за српски језик као страни на Филозофском факултету у Новом Саду, која користе полазници курсева које организује Центар.

Остале активности